Thursday, November 3, 2016

What should I do..?

Assalamualaikum semua ...Dah lama Sarah xupdate blog bukan apa, tapi busy sangat sekarang + WiFi kolej selalu cari masalah.Now Sarah dah officially pelajar universiti which is not a very happy news la.I'm getting older and living in this country is getting harder year by year.
Life Uni mmg best boleh lepak sana sini, nk gi mall tengok wayang dengan kawan -maklumlah forever single kan.dapat duit elaun beli sana sini habiskan wang,takpun sebenarnya.But It looks great but its not.Everthing getting harder without you ever knowing it.Dengan kesusahan nak kejar 4.0 falat nya.Ingat senang macam SPM ke wei..??


But just forget that and enjoy sbb dlm entry kali ni Sarah nak mintak tolong para pembaca yang baik hati ni,kalau baca la.Actually my parents and I plan nak gi Umrah @ Haji tapi tak tetap lagi masa nya bila.Bila dah cukup duit , YES that time insyaAllah kitorang akan pergi.And then my friends and pun ada plan nk gi travel sesama...Our first destination is of course South Korea..Jeju , Busan , Seoul semua tu nak pergi tapi as backpackers je la,jimat la katakan. After watching Scarlet Heart hati ni lagi la membuak nak gi sana.The view was so nice.Mmg la org katakan bercuti dalam negara lagi baik tapi xsalahkan nak pergi luar negara tengok ciptaan-Nya?
Seriously Sarah cakap yg Sarah xdelah obses sangat dengan Oppa Korea ni. Sebab I know who am I.Muka xde iras korea pun so mustahilla jdoh org sana so baik tak perlu berharap kalau tak nak kecewa kan.?



Then , you guys mesti tahu kan pasal kemegahan iPhone? Actually saya bukan peminat apple saya minat semua sbnarnya.Tapi tipulah kalau kata yang dalam hati ni xde keinginan nak guna iPhone especially iPhone 7 @ 6 .Actually saya suka photographer so kalau ada iPhone ni xpayah bawak DSLR kehulur kehilir . Berat tahu tak?!!

Okay okay back to reality masalahnya duit..Mana nak cri duit oiii..Semua harga barang naik mengalahkan negara maju..hmmmmppppphh....Kita yang tak seberapa ni mengeluh je lah mampu. Memandangkan saya ni umur 18 I dont know what should I do untuk start cari duit sendiri.Nak jadi dropship tapi ntahla..After asasi I nak kerja tapi my dad mesti xbagi dan dia mesti nak suruh tolong dia keja ngn dia tapi sarah kalau boleh tak nak la dia yang gajikan.My own dad kot and perniagaan dia baru je nak start.Kalau boleh semua benda yang Sarah nak buat ni guna my own money..can you guys suggest something yang I boleh buat untuk cari duit sendiri.Please...?

Tuesday, October 25, 2016

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS, azlinda alin, mommy blogger,jam cantik
Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Bolehrefer Facebook Lisa's Fghends

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS, azlinda alin, mommy blogger,jam cantik

3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "
2. Follow blog www.azlindaalin.com
3. Follow G+ INI
4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini
5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.

Wednesday, March 23, 2016

redONE

Assalamualaikum semua..Dah berhabuk dah blog cik Sarah ni.Maklumlah busy beberapa bulan ni sampai segmen first hari tu terpaksa diketepikan.Maaf la kepada semua peserta segmen.Entry kali ni sarah nak cerita pasal redone.Sarah rasa dah ramai yang tahu pasal redone ni.Bagi yang tahu tahniah,bagi yang tak tahu,redone ni bukan nama makanan or baka kucing tapi postpaid.Sarah pun guna redone.Memang best..Dahla line laju,murah pulak tu.


Siapa lagi nak jimat dgn plan redone post paid, boleh direct whattsup 
saya 0139333888. .....

Redone call redone = free call ( unlimited )
Redone call maxis/celcom/digi dll :
( 53minit pertama setiap bulan percuma/15 sen seminit (kadar rata)
hanya 8sen jika kurang dari 30 saat...

Plan Internet tanpa had serendah rm30
Komitmen bulanan hanya rm8!!!!!

Kekal no asal (postpaid /prepaid) atau terus ambil nombor baru dari redone...

Pendaftaran :
Daftar 1 sim percuma 1 sim
Postpaid + Postpaid = Rm20
Pospaid + Prepaid = Rm45 (prepaid + prepaid = Rm45)
Blacklist ( Rm70 = 2 sim) 


Sebabkan terlalu suka kan redone ni,satu family guna postpaid ni.Nak call pun senang sebab dah tak charge.Memang kalau setiap bulan tu below 100 la keluarkan untuk bayar bil telefon dibandingkan sebelum ni yang memang above 100 selalu satu family.Memandangkan ekonomi pun tak menentu sekarang ni,apa kata korang tukar ke redone..?Contact je @ Whatsapp 0139333888 sekarang

Sunday, January 24, 2016

SEGMEN : "JOM SOLAT"


SYARAT-SYARAT
  • Buat entri bertajuk "SEGMEN : "JOM SOLAT"
  • Copy banner atas tu and backlink ke entri 

Like "8share":

  1.  http://yanie-wan13.sharethisstory.net/my-1049654-8396
  2.  http://yanie-wan13.sharethisstory.net/my-1049654-8408
  3.  http://yanie-wan13.sharethisstory.net/my-1049654-8416

*WAJIB*

Dalam entri, anda di minta untuk senaraikan "5" atau lebih solat-solat SUNAT yang anda tahu.




Friday, January 15, 2016

Segmen #BOTW 1.0 by Ombak Bergigi


Hai guys! Om buat segmen lagi. Korang nak join Segmen ni ? 10 blogger yang terawal layak ke pusingan seterusnya.

Korang tahu #BOTW? #BOTW ialah singkatan daripada Blog Of The Week.

Apa yang menarik?

KLIK BANNER UNTUK JOIN !.

NEW YEAR GIVEAWAY BY DYLLAREZAN

Tarikh tutup: 11.59pm pada 16/1/2016
1. Follow blog DYLLAREZAN ini.
2. Buat satu entry bertajuk "NEW YEAR GIVEAWAY BY DYLLAREZAN"3. Copy paste gambar di atas dan link kan ke entry Dylla ni.
4. Komen dan sertakan URL anda di ruangan komen entry . 

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

1. Follow blog Yaya Cendana
2. Buat entry " Segmen Blogwalking | Yaya Cendana "
3. Copy link entry & paste di ruangan komen entry

Monday, January 4, 2016

A letter for you

Dear 2015,
I am very glad to hear that you left us with a very pleasant memory.Thank you for everything and seriously I am sad to see you walk away but some how,I don't want you to come back.2015,a year that contain many memory especially with my beloved friends.I was sitting for SPM in 2015 and I can't explain if I answer those exams either good or bad.
I smiled a lot but I cried many times too.My life was full of scenario either a good one or bad one.I am so grateful that Allah give me a strong heart so that I can face all of this.Allah is FAIR,remember..?

I was the one that always look for a person that can lend their shoulders whenever I need them.You made me realized the value of friendship.What are the meaning of real friends.In 2015,I met many people,but some of them were jerk!They always hurt my heart,never care about my feelings.Maybe I am not so important to them.It's okay.If I tell people,they will laugh at me as they were a very 'kind-hearted' person.

I am growing now.Become an elder.So please respect me!hahahaha...
For 2016,I am hoping for a better life,InsyaAllah.March 2016,is the mont where I am hoping for straight A's in SPM.O' Allah,please Ease everything for me.I realized something that some people are choosing their friends.People love others who are good looking,who are rich,who are hot stuff and something like that.



 
sarahnmmk
©sarahnmmk