Wednesday, December 30, 2015

Sunday, December 27, 2015

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia

Assalamualaikum.First of All,Sarah nak ucapkan taniah sebab dapat buat segmen yang memang ohsem ni.Suatu segmen yang lain daripada lain.So,memang rugi lah kalau sapa-sapa yang tak join segmen ni.Sebenarnya Sarah dah lama nak join tapi selalu terlupa sebab kesibukan meluangkan masa untuk mereput di rumah.
Siapa Aku..?Korang rasa siapa korang..?Di sebalik hadiah untuk segmen ni yang ohsem,ia juga boleh buat kita sedar siapa kita sebenarnya.Setelah diteliti semua entri peserta peserta segmen ni memang buat Sarah sedar yang di atas muka bumi ni,ada pelbagai jenis manusia.Indahkan ciptaan Allah SWT..?Alhamdulillah

Sarah rasa tak perlu share nama sebenar kot,cukuplah korang hanya mengenali diri ini dengan nama SARAH.Menjelang 2016,Sarah telah bernafas di atas muka bumi yang fana ini selama 18 tahun.Kiranya Sarah lepasan SPM 2015.Bersekolah di sebuah sekolah berasrama di Kelantan*GOMO KELATE GOMO*Nama batch yang amat disayangi ialah #Callidus1115.
Okay,Bismillahirrahmanirrahim..Kita mulakan dengan sifat-sifat diri Sarah,Insya Allah Sarah cuba ringkaskan :)

Sensitive
Sarah mengakui yang hati Sarah memang mudah tersentap,memang mudah nak marah,menangis and so on.Benda tu selalunya biasa bagi seorang perempuan.Tapi,kalau Sarah marah,benci,dengki atau sakit hati selalunya benda tu tak lama pun.Sekejap je.
Secretive
Sarah seorang yang suka berahsia.Segala yang berlaku dalam hidup Sarah memang susah untuk diceritakan kepada orang.Sebab bagi Sarah,susah nak jumpa dengan orang betul-betul paham kita,Yang paham sedikit pun susah.Tu lah ragam manusia kan.Jadi,baik berahsia daripada terlalu percayakan orang yang akhirnya tidak memberi kita manfaat.
Treats others equally
Semua orang adalah sama.Itu salah satu prinsip Sarah dalam hidup.Kalau dia salah,kita layan cara yang sepatutnya,kalau dia betul,layan cara sepatutnya.Walaupun dia tu semua orang anggap baik,insan sejati atau apa-apa jelah.Bagi Sarah,dia tak ada spesial nya.Dia juga pendosa macam kita.Faham ye adik-adik..?
Strong Sense of Sympathy
Masa kecil-kecil dulu memang selalu pergi pasar malam.Kat sana memang banyak orang yang susah.Tak berapa bernasib baik macam kita semua.Masa tu la wujudnya rasa simpati dalm diri.Memang selalu rasa nak menangis tengok diorang.Dapat lalu je depan diorang,tak dapat tolong pun sebab budak kecil mana ada duit.Sebab tu Sarah sekarang tengah betul-betul berusaha untuk berjaya dan mendapatkan masa hadapan yang cerah supaya dapat bentu diorang sebanyak yang boleh.Insya Allah.
Loves to be Alone
Sikap ni bukan sebab Sarah tak suka berkawan atau tak ada orang nak berkawan dengan Sarah.Semua ini bagi Sarah suatu keperluan.Kadang-kadang kita kena bersendiri supaya kita dapat kenal diri kita lebih mendalam lagi.Tapi ingat kita tak menyendiri pun,akan selalu ada Allah bersama kita.Masa ni la kita nak mendalami lagi hati kita dan lebih rapat dengan MAHA PENCIPTA.Tanya hati,apa masalah kita,kenapa hati tak tenang.Kalau sedih,masa ini la Sarah akan menangis sepuansya.Sebab Sarah tak suka menangis depan orang...
Sarah rasa setakat ni je la huraian tentang SIAPA AKU???!Sebenarnya banyak lagi tapi tak perlulah dihurai semuanya sebab seperti huraian di atas.I am a Secretive person.Kan tak pasal pasal 3 muka surat pun tak habis ni.Kalau korang baca,kalau baca lah memang nampak agak perasan dan gedik kan..?Hope tak lah.Cuma Sarah pilih nak hurai sikap di atas tu sebab tak ramai yang tahu akan sikap sebenar Sarah dan kadang-kadang diorang tak faham.Sarah pula yang terpaksa ikut hidup diorang yang memang tak kena dengan jiwa Sarah.Sebab tu Sarah buat keputusan untuk tidak mempunyai BFF,tidak sesekali.Sorry guys,Sarah cuma ada CLOSE FRIENDS dan DORMMATE je.Not more than that.Semuanya disebabkan apa yang saya sudah alami dalam kehidupan yang penuh pancaroba ini..*Ceh ayat :P*



Wednesday, December 23, 2015

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015

Tuesday, December 22, 2015

SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016


  • Buat tajuk "SEGMEN | PENCARIAN BLOGLIST JAN - JUN 2016".
  • Tempek banner dan backlink ke entry *tekan banner*.
  • Nak follow blog Sya Mimie boleh. Taknak follow pun takpe. Asalkan korang bahagia. Sebab taknak paksaan.
  • Rajin update entry. Seminggu sekali pun takpe. Asalkan ada entry baru. Sebab bila update, kawan kawan yang terjah blog Sya Mimie boleh ke blog korang kan?
  • Letakkan URL entry korang kat blog Sya Mimie ye.
  • Kalau sudi nak letak Sya Mimie dalam bloglist korang pun okey.. Hihi.. Sebab dia rajin je update blog *walaupun kadang cerita merapu*
  • Okay. Siap. Tunggu je link korang dalam list ye.. Hee

Thursday, December 17, 2015

Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun Part 2

Syarat-Syarat Penyertaan

  • Follow Blog Miss Banu
  • Like Page Facebook Blog Miss Banu jika sudi
  • Follow Instagram kalau korang pun ada instagram gak, Miss Banu akan follow back korang nanti
  • * Jika korang takde Facebook atau Instagram pun boleh join segmen ni yer, jangan risau k.
  • Tulis Tajuk -> Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun Part 2 di entry korang nanti k.
  • Copy Banner diatas dan link kan ke blog Miss Banu yer..
  • Tarikh Tutup - 30 Disember 2015, jam 11.59 malam.

Wednesday, December 16, 2015

New Style

Assalamualaikum guys.How are you..?
Spm is over so banyak la masa nak diluangkan.Dah lebih dua minggu Sarah berada di rumah dan the thing that I do is "mereput".Nothing to do,Nowhere to go.So,sebabkan dah lama blog ni terbiar di rumah encik google,Sarah ambil langkah nak ubah design blog.Nak update blog.Tak nak lah bagi blog ni berhabuk..
Tema blog saya kali ini adalah simple and  steady.Warna dia adalah #000000 & #ffffff.
Sebelum ni komputer Sarah rosak so pergi restore and semua benda hilang.Photoshop pun hilang.Sarah down cs3 punya sebab cs yang lain dah tak boleh dah.Sedih..
Tapi,alhamdulillah thanks to Kak Lyssa sebab menyediakan link yang memang menjadi untuk download photoshop CS4.So bolehlah nak siapkan tempahan blog dan blog Sarah juga.Dah lama dah pinjam design orang.
Hitam Putih bagi saya mempunyai banyak maksud.Korang boleh nampak warna pink muda kan..?Tu warna kegemaran saya.So selitkan la sikit-sikit supaya tak hambar.Coml tak..?Misi sekarang ni nak naikkan feed blog balik kepada asal.
Tinggalkan link blog korang dan jom blogwalking sama-sama.Nanti follow Sarah juga ye.
Bulan 3 ni result SPM keluar,korang doakan yang terbaik buat Sarah tau..


1st Mini Giveaway by Azyyati Liah

HADIAH A

HADIAH B

GA best ni.Kalau ada rezeki,Sarah nak hadiah B...May Allah Ease me♥


"Saya nak menang tudung bawal crepe"



Syarat-syaratnya mudah sahaja :

  •  Follow blog Cik Noodle 
  • Follow instagram : @nrzma_ dan @crepehijabs  
  •  Buat satu entry bertajuk : "Saya nak menang tudung bawal crepe" 
  • Tinggalkan url post anda ke ruangan komen Cik Noodle

 TARIKH TUTUP : 31 DISEMBER 2015



Sunday, December 6, 2015

My future planning

Hello,I am Nurul Maisarah bt. Mohd Kasman.I am ex-student of pure science stream of Sains Faris Petra,Kelantan.My future planning is I would like to be a very kind-hearted surgeon.Some fields of surgeon are plastic surgery,general surgery,neurosurgey,and so many more.
I want to be general surgeon as I love to do something challenging.I am pretty sure that I can be a great surgeon as I am the person that can work under-pressure,determination is built in me,love to work hard,I am so in love in helping people no matter what!I can't stand when I look other people in trouble.Although I can promise that I will save them,but at least I try to help them.It is better than I just stand,look at their tears-not doing anything.Mr.Asnawi said to me that no matter hard we do,we can't promise the other people happiness,but we can promise that there will be a chance.So we must do our best in everything that we do.
After SPM,I want to fullfill my dream as much as I can.What I am hoping for is,I hope that my father and mother will support me.They do not allow me to futher my study oversea-it make me sad.That is my dream.Because of that,I am trying harder and smarter now to prove them that they are wrong.I am hoping for a very excellent result in SPM and getting scholarship for futher my study♥

Planning

Alhamdulillah SPM was over!I am so happy.Never thought that my 5 years at the school is over now.When I  form 1,I always want to move to another school.I never loved to have a life at hostel.It Sucks.That was my thought when I was form 1.Hahahaha..The time flew fast.It's already 2015.5 years building memory with crazy people there.
Yaeh!They are crazy.Crazy with love,crazy with laugh,crazy with everything.Laughing,Crying,Arguing-everything were with them.30.11.2015-the date when all of us were gonna going our own way.Living our own life.There were no friend's shadow to hide our feeling anymore.Its up to ourselves now.FIGHTING!
After SPM,I have think several plan to continue my life.I plan to lose my weight as I want to be like before-an active and confident person.I believe that I can.Please support me guys.
Next,I will take a driving class so that I can freely driving a car,travel to the whole world,knowing every inch of avery wonderful things in this world..Then,I in March 2016,I will take my SPM result at my school and if Allah will,I will getting a very excellent result-maybe 9A's or 8A's.I believe that I will get them.
I want to take A-level and further my study in medical course at Edinburgh University,Edinburgh,UK.That is a very high dream and certain people say that it is impossible for me.But,I believe in myself.




 
sarahnmmk
©sarahnmmk