Home Tuto Stuff Owner Dash

Thursday, September 18, 2014

2nd Giveaway by Miminadam

Assalamualaikum semua..
Sarah join GA yang terbaru.Syarat-syaratnya adalah :
Syarat :

1.Buat entry bertajuk 2nd Giveaway by Miminadam dan nyatakan kenapa sertai giveaway ini. 
2. Letak badge di entry 2nd giveaway by Miminadam
3. Follow blog Miminadam dan Dalizgrafix
4. Follow Instagram @Mimin_adam dan @dalizgrafix 
5. Like fanpage Adam's Print Shoppe / Dalizgrafix 
Sebab Sarah join GA ni adalah kerana saya memang suka join GA ni.memandangkan saya dah lama tak join GA ni.BTW GA ni sangat menarik.Love It


Sunday, September 14, 2014

1st Day : My Dear Crush

Assalamualaikum semua..
Sarah nak cakap terus je.Malam ni sarah nak post tentang crush saya.Mesti la semua orang ada crush kan?Ke tak??
Entahla.Tapi apa yang penting saya ada!!!
Actually saya minat dia dah lama dah.Cuma baru je tahu nama dia dan kehidupan dia.
Saya seorang yang sukakan seseorang yang mempunyai suara yang mampu menusuk kalbu.Dia selalu menjadi Imam di IPT.Saya begitu suka untuk mendengar suaranya mengalunkan surah-surah suci Maha Pencipta.Inilah pertama kali saya meminati seseorang apabila mendengar alunan bacaannya yang sungguh lunak.
Tapi ia menyakitkan hatikan bila kita tengok atau tahu bahawa si dia meminati orang lain?Saya tak kisah pun sebenarnya tetapi saya berasa sedih.Sebenarnya ramai yang dah tahu tentang si dia termasuklah seseorang yang si dia tu minat.
Memang luluh lah hati tu bila tahu bahawa gadis tu yang dia minat sebab saya agak rapat dengan gadis itu.

Tapi saya cuba kuatkan hati saya agar tidak sedih sebabnya Prinsip saya adalah Kita tidak boleh sedih apabila kita melihat orang yang kita minat bersama dengan orang lain kerana kita yang memilihoption untuk meminati dia bukannya dia yang paksa..So just Let Him Go!!!!
Actually jujur saya katakan bahawa saya sentiasa memohon kepada Allah SWT agar dijodohkan dengan si dia...InsyaAllah///

Saturday, September 13, 2014

LEPAS rindu

Assalamualaikum semua...
Salam Sabtu semuanya.Semalam Sarah dah update kan??Actually sekarng ni busy dengan exam akhir tahun.Banyak sangat nak kena catchup. Dengan subjek add math dan fizik yang apa entah.Haih...
Hari tu form 5 trial kan??
Ranking diorag dah keluar di sekolah saya.So,saya tengok ranking CRUSH saya.WOWWWWW!!!!!!!!tinggi betol.TAk sangka pulak dia sebijak tu.Dia agak lemah FIZIK tapi tinggi MATH dan ADD MATH~
So,saya nak la dapat tinggi cam dia.Dalam erti kata lain nak la setanding dia.BTW my mom tu bijak bab-bab MATH dan ADD MATH ni.SO taknak la malukan dia.DAh la mid year xam arytuh dapat FAIL.
OK,cukup pasal exam.NAik bulu roma menulisnya.
Skarang ni kan cuti seminggu kan?Memandangkan lepas ni saya akan busy dan maybe takkan sempat nak update blog pom.
SO,dengan ini saya mencabar diri saya untuk UPDATE blog 5 hari berturut-turut.AMACAM???

Friday, September 12, 2014

great vs dark NIGHT

Assalamualaikum semua~~Dah lama sarah xpost kan??Saya dah rindu kan blog yang ni.Maklumlah busy dengan sekolah.Lagi2 Batch Callidus 1115 Faris Petra sekarang ni banyak masalah.
Sebenarnya post kali ni Sarah nak kongsikan ngan korang jamuan kawad kaki rumah sukan sarah pada hari K.O.T yang lepas.
Sarah adalah salah satu ahlinya,memandangkan kitorang dapat nombor 1dalam acara ini,Its better yang kitorang raikan.Betul tak???
Ok,malas nak cakap banyak,korang usha gambar kat bawah ni lah yew~
Dengan KR Rumah Hussein


Wif Aiman Lex Lex

Selfie with Aiman


Kak Haziqah yang tersayang




Angin yang agak kuat









2 beautiful girl are in daa' house