Tuesday, December 24, 2013

Adakah Aku Akan Kehilangan Dia?

Assalamualikum semua..Macam jiwang jew tajuk entry kali ini betul tak?Tapi takdew lah..Sarah ni single forever~Tunggu masa jew untuk nak kahwin!hihihihi-----
Baru-baru ni,SEA Games telah berlangsung dan saya mmg minat giler tengok sukan yang macam ni..Semuanya saya tahu.Sewaktu saya menonton sukan ni,sya telah dengan tidak sengaja meminati Daniel Bego..Bagi sesiapa yang tak kenal,ni ada sedikit informasi tentang dirinya~

Name: Daniel William Henry Bego
Birthday: 18/9/1989 (24 years)
Spoken: Mandarin,English
Born: Sarawak
 
Cantik gila kot body dia

9 Tahun jew beza~Tak jauh sangat..Tapi agamalah masalahnya~Haih..*berangan je lebih*
Minat giler dekat dia sampai phone pun gambar dia..Hhmmm~
Diorang mng emas dalam SEAGames13..Memang saya jealous gile la masa ni ngn Cho Kai Lin~
Bila baca paper 24/12/2013 mmg membuat aq sedih bila mereka mengatakan yg Daniel Bego sudah sampai ke hujung kariernya~UUUUaaaahhhhhhh~
Don't Leave Please~*maaflah saya mengada*


Friday, December 20, 2013

Is There Something?

Sarah update kali ini just saja-saja..Korang nak tahu tak satu fakta tentang diri saya?Sarah ini sebenarnya terlalu medah menangis,kalau ada sesuatu yang menyayat hati memang air mata akan mengalir.
Sarah tak tahu kenapa tapi saya selalu rasa yang saya ini bersendirian dan sebab itulah saya selalu bercakap dengan ciptaan Allah yang lain seperti bulan dan bintang.Diorang cantikkkan?Itulah ciptaan Allah.Setiap kali menonton cerita yang ada part sedih mesti air mata join.Nak buat camnew kena tahan jew la sbb Sarah tak suka kalau parent saya nampak air mata anak dia ni kan?Walaupun iklan,saya memang akan menangis.Mengapa erk?Tapi saya tidak suka tunjukkan air mata dekat orang lain.Sarah akan lebih cepat menangis apabila saya berasa marah,kecewa dan bersalah.Jikalau sedih tak la sebanyak tiga emosi yang tadi tu..Hmmmm tak tahu kenapa..
Sarah akan cuba untuk kuat seboleh yang mungkin!
Tapi,walaupun korang rasa orang yang cepat menangis ni manja,mengada-ngada tu korang punya pasal sebab kitorang ni dah cuba menahan dan dah cuba jadi kuat tapi kami sudah tidak tahan..Untuk menahan air mata itu terlalu sukar untuk kami..Tapi kami selalu cuba..Lagipun Rasulullah SAW pun mudah menangis~



Thursday, December 19, 2013

Alhamdulillah..

Inilah hasilnya..Terima Kasih Ya Allah ats kenikmatanmu ini~Alhamdulillah dan terima kasih diucapkan kepada kedua ibu bapa yg trsyg dan guru-guru di Faris Petra yang sentiasa sabar mengajar kami selama tiga tahun ini...
8A dalam genggaman!UPSR sudah-PMR sudah-SPM menunngu-
Sesapa yg dapat keputusan yg diinginkan taniah lah yew,yang xdpt tu xpew PMR bukan penentu..SPM ada lagi so, do the best next time OK!

Monday, December 16, 2013

Semakin Dekat

19/12/2013
SEMAKIN DEKAT!
tOLONG DOAKAN KEJAYAAN KAMI BATCH 98~
mARI SAMA SAMA KITA DOAKAN UNTUK KEBAIKAN KITA SEMUA...
YA ALLAH BANTULAH KAMI SEMUA!PERMUDAHKANLAH SEGALANYA DAN PANJANGKANLAH UMUR KAMI..AMIN~

Wednesday, December 11, 2013

19/12/2013 #TarikhPenentu

Assalamualaikum..
19.12.13 adalah tarikh yang mendebarkan Sarah.Itulah tarikh Sarah akan menerima keputusan PMR.Sarah betul-betul takut dan Sarah hanya boleh berdoa dan bertawakal sahaja sekarang ini.Sarah berharap batch 1115 terutamanya callidus faris petra akan mendapat 100% 8A dalam PMR kali ini.Korang pun tolong doakan kejayaan Sarah Ok!Berharap sangat ni..Walaupun bukan penentu masa hadapan tapi siapa tak nak 8A kan?


Thursday, December 5, 2013

ADRIANNA SYAZ FIRST GIVEAWAY

Assalamualaikum~
Satu lagi GA!kali ini senang sikit..Actually kita kena letak gambar hujan atau titisan hujan yang paling kita suka..Sarah suka gambar ni:-
|
|
Dua-dua gambar ni ada maksud yang tersendiri dan penuh makna..Belainan orang berlainanlah fahaman kita yer ke tidak?Ye la dok?
Hope boleh menang pulak kali ini..InsyaAllah..


Wednesday, December 4, 2013

Segmen Ole - Ole Dari New York

Salam semua~Ok now Sarah join satu lagi GA yang gempak.GA ni laen dari yg laen sbbnya hadiah nya dari NEW YORK!excitednya klau menang kan?Korang pon kalau free tuh jom la join GA ni.Tekan jew banner yang cantek kat atas tuh.Anda akan dibawa ke blog empunya GA nih..Doakan Sarah menang la yew..Lagipun nak sampai ke NY tu lambat lagi,maklumlah baru form 3 (2013)..SPM pun 2 tahun lagi.Alang-alang ni nak mintak doa korang untuk result Sarah nanti..Tolong erk..#alamak #macamlarije Ok.,seperti yang sarah cakap nak sampai NY tu lambat lagi jadi,kalau dah ada barang dari sana pun dah bersyukur Alhamdulillah dah sambil tu kita dapat rapatkan ukhuwah sesama blogger...Jadi Sarah memang syorkan sangat korang join OK!


Result PMR


Assalamualaikum semua~Bulan Oktober yang lepas,Sarah telah menduduki PMR,Alhamdulillah Sarah boleh jawab.Doakan Sarah dapat 8A ok!
Tapi sekarang ni dah masuk bulan disember dan still lagi tak tahu tarikh result.Bukannya apa,tapi banyak sangat RUMOR tentang benda ni..
Terlalu banyak sehinggakan tak tahu dah yang mana satu logik..Hihihi.....
Antara tarikh yang terpopular bagi result PMR ni:
  • 19/12/2013 *yang ni mula-mula tarikh yang disebutkan*
  • 23/12/2013 *Lepas tu muncul pulak tarikh ni*
  • 10/12/2013 *Tarikh ni yang paling menghantui*
  • 26/122013 *Yang ni tak tahu datang dari mana*
Jadi..Sekarang ni kami pelajar PMR tengah pening kepala tentang semua ni..Jadi saya buat keputusan untuk tunggu je berita yang sahih nanti..Apa-apa pun korang tolong doakan yang terbaik je la buat Sarah ok!


Monday, December 2, 2013

Simple Segmen by IKA

http://i.imgur.com/02IAERY.gif



JAWAPAN BOLEH DIBERI DALAM BAHASA INGGERIS ATAUPUN BAHASA MELAYU


JUST IF...


1. If i woke up one morning and find myself had
switched bodies with someone i know, i will do something that I want to and that I can't do with my body.


2. If i have to be an animal, i would choose to be a cat because I think its quite cute and a cat know how human feels.



3. If i had only 24 hours to live, i will say to my parents that I love them so much an I will beg for forgiveness from Allah SWT. 



4. If a classmate asked me for the answer to a question
during an exam while the teacher was not looking, i will tell him the answer but not much.



5. If the whole world were listening to me, i will say please don't leave me alone anymore.



6. If i am a rich person, i will buy anything I want but the most important I want to fly to Korea.



7.  If i am an ice cream, i will choose Vanilla
flavor because there are many people love that flavour and I think with that many people will love me.



8. If someone's underwear
was showing, i will close my eyes,laughing and tell my friends about that.


9. If i can change one of the bad habits that i have, i
would change the selfish of myself.


10. If i am a superhero, i would like to be Ironman.



11. If a film director made a movie of my life, i would
like to play as main character about being in love with K-PoP



12. If were invited to have a tea with the queen of
england, i would say I am honoured to be invited.



13. If i were the president of the united states, the
problem or concern would i work on first is stop the violence of Syria.



14. If i had to describe myself using three words, it
would be I am K-POPERS.



15. If i could be anybody besides myself, i would be
my ultimate bias's wife.





JOM JOIN. HADIAH MENARIK MENANTI ANDA.


Sunday, December 1, 2013

First Giveaway by Izzah & Annisa

CLICK BANNER UNTUK JOIN

First giveaway ini dianjurkan secara partner iaitu Izzah & Annisa. Terdapat 57 Hadiah untuk 57 Pemenang bertuah. Marilah sama sama memeriahkan lagi giveaway mereka ini. Tempoh giveaway adalah bermula dari 1 Disember 2013 dan akan tamat pada bila bila masa sahaja. { senarai hadiah }

Link Account Twitter: https://twitter.com/luhannmmk

 
sarahnmmk
©sarahnmmk