Tuesday, November 19, 2013

Tutorial tukar font blog


Assalamualaikum..
Hari ini Sarah nak buat satu tutorial,Sarah belajar cara nak buat semua ini dengan someone yang the best bab bab coding ni~So,Sarah nak share ilmu yang Sarah ada ni..Hope korang enjoy my tutorial!
Tuto ni adalah untuk tukar font blog korang jadi font yang korang suka~Kalau blog Sarah,Sarah guna Short Stack.Cute jew tulisan dia♥
Okay Let's start!
  • Mula-mula korang buka edit HTML korang,
  • Lepas tuh korang tekan sini..HiHi..TQ
  • Cari kod:-
.post {
dah jumpa?
  • Korang copy kod kat bawah ni,dan paste dekat bawah kod .post { tadi ok!
font: normal 12px Short Stack;
  • Tak siap lagi...Korang search kod ni pulak:-
 .sidebar {

  • Korang buat perkara sama,copy paste kod tersebut... 
*yang diBOLDkan tuh korang tukar ikut font yang korang nak

No comments:

 
sarahnmmk
©sarahnmmk