Tuesday, March 13, 2012

" 10 Soalan 10 Jawapan "


mai dah lama tak join aktiviti GENG fiQ'Ra ni~ 

1) Dimana awak tahu kewujudan Geng fiQ'Ra?
-mai tahu dari blog Kak Mas iaitu http://fiqracake.blogspot.com/

2) Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra?
-mula-mula suka-suka je join sebab masa tu newbie lagi~lepas start jew aktiviti 1,terus bersemangat dan ada tujuan join geng ni~Admin memang baik sangat.mai memang hormat admin yang memang baik dan cool!Mai join group ni sebab mai nak tambah family~GF ni cam family bagi  Mai.Mai harap ikatan kita semakin rapat.

3) Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2. elok2 mak ayah bagi nama kan?)
-Parents mai bagi mai nama Nurul Maisarah BT. Mohd Kasman~
hope korang panggil maisarah sekarang :D

4) Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur je. buat apa nak malu)
-Tahun 2012----♥ 14 tahun

5) Apakah cita2 awak selama awak hidup?
-mai nak jadi seorang doktor dan penyanyi

6) Andai awak di fitnah sampai di heret ke penjara + hukum gantung, apa tindakan yg awak akan buat?
-mai takkan buat apa-apa selain itu,mai akan redha dan memohon pada Yang Maha Esa agar ditabahkan hati dan tunjukkan apa yang benar dan apa yang salah.

7) Awak percaya tak rakan di alam maya?
-Tak percaya sangat~

8) Awak suka cabaran tak? kalau ya, contoh cabarannya?
-Mai suka sangat cabaran ~~~> Dijauhkan daripada keluarga(mai mudah homesick)ini dapat menguatkan semangat mai...

9) Awak makan sehari berapa kali?
-3 kali sehari

10) Andai kata, ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?

  1. nak gembirakan keluarga terutama ibu bapa
  2. nak bawak keluarga bercuti di luar negara
  3. nak buat haji
  4. nak minta maaf dengan semua orang
  5. nak buat semua yang disuruh oleh Allah S.W.T. dan tinggal yang dilarangNya
semuanya luahan dari hati maisarah sendiri~ :')



next!!!!


seterusnya....Ok,tick.siap.next~
eheheheheh...bukan apew,beberapa hari ni mai sibuk edit blog.sampai takde masa nak buat homework ngan relax.memang sedih la sebab duk mengadap jew laptop ni sampai tak dapat nak memanfaatkan masa cuti ni :(
tapi takpe la untuk kengkawan,saya rela....
dalam dok edit blog orang,edit jugak blog mai ni sikit sebanyak~



Monday, March 12, 2012

"GuGurl GiveAway by Anis Athia"




join giveaway lagi~tapi,kali ni untuk gurlgurl jew...for guys outside~jangan jeles tau....



untuk insan yang bernama wanita,join la GA yang gempak ni...JUST CLICK THAT BANNER
GA ni adew syarat jugak tau~
  1. buat entry bertajuk "GuGurl GiveAway by Anis Athia"
  2. copy banner di atas dan letakkan dalam entry anda serta link kan banner tersebut ke entry ini (click banner then right click, copy/save image)
  3. hantar link entry anda di ruangan comment entry ini sahaja
sesapa yang tak ikot arahan no entry...
akan di batalkan penyertaan mereka automatik~

nak tengok peserta yang beribu tak?click sini

hadiahnya ialah:
-1 hadiah misteri untuk top refferal
-4 doodle girl berhijab by cik dil (blog kerana manisnya epal)
-2 gelang dari Cik Abbit-1 100% pure silk shawl
-1 jam dari Vincci
-1 jot it down notebook
-1 mini floss and 1 lipbulm from The Body Shop
-2 cotton inner (green and orange) with Sunplay, Skin Aqua BB cream and 1 scarf's pin
total harga untuk hadiah adalah RM 150 beb!
rugi tak join
tunggu ape lagi, jom sertai GuGurl GiveAway ni
GA akan terbatal secara automatik sekiranya penyertaan kurang daripada 10 orang
tarikh tamat GA : 30 APRIL 2012
pemenang akan dipilih secara random
top referral akan menerima hadiah misteri




"Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah"




dah lama Mai tak join giveaway kan?tu la...readers pon mesti dah bosan kan?asyik-asyik post yang entah apa apa....tapi terima kasih la sebab sudi datang sini jugak...untuk beberapa minggu ni mai join satu giveaway ni oleh seorang gadis yang cantek molek lagi menawan bak bulan purnama iaitu WAWA ABDULLAH

Dah join!!!witwit....


stopppp...sebelum join,kita semua kena ikut peraturan peraturan yang telah ditetapkan:
  1. Semua kawan-kawan boleh join giveaway ni. Tak terhad. Dan juga terpulang kepada individu berkenaan untuk follow blog Wawa atau tidak. 
  2. Tajuk entry mestilah "Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah"
  3. Letakkan sekali gambar di atas.
  4. Kemudian, tinggalkan link u olls beserta dengan entry masing-masing di ruangan comment Kak Wawa
  5. Tarikh mula giveaway ni pada 17hb February - 15 March 2012.. 
  6. Genap 12 mlm, 15 March 2012...giveaway ni akan tutup. :)
Kalau join giveaway tentulah ada hadiah betul tak?




Pertama :
Face mask from The FaceShop Korea
Fridge Magnet Korea
Keychain Korea
Chopstick
Uncang Cute.

Kedua :
Face mask from The FaceShop Korea
Fridge Magnet Korea
Keychain Korea
Chopstick

Ketiga :
Face mask from The Etude Korea
Fridge Magnet Korea
Keychain Korea
Chopstick
 Jom kita ke segmen kenal mengenal
seorang gadis yang bernama Wawa Abdullah

Akak ni memang comeiiii..*xbodek ok*





Friday, March 9, 2012

Dah adew Hati


Hmmmmmhhhmmm....nak tulis pew ni???nanti kalau tak tulis,berhabuk pulak.Nati bukan setakat serangga yang ade,gajah,badak pon ada!
sekarang ni cuti kan?seminggu pulak tu!Fuyyyooooo...Boleh dop umah lama gila.tapi,kalau balik hujung bulan pun dah ok.tak homesick pon.mungkin tahun lepas mai memang sedih bila balik hotel.betulllll takkkkk?????*maaaaalllluuunnnyyyyeewww*tapi sekarang mai dah matured ok!dah matang ok!bukan budax lagi...
Mai dah adew hati kat sana.bila dah adew pengalaman dok hostel,memang dah jadi kebiasaan dah.Kat sana best sebab kita macam ada keluarga satu lagi.Kita sentiasa boleh jumpa kawan kita,Adew adeq dan kakak baru.Kak Dorm,Adeq Dorm memang best.Sebab setiap tahun adew adeq beradeq baru....Memang best la.
Adew jugak yang tanya,dok sana tak letih ke?tak penat ke?Cukop tidur kee?
memang tak dapat dinafikan semua tu,biasalah kehidupan asrama.Kita kena on kan semua suis dalam badan kita dan fikir positif semua tu.Kita kena biasakan diri ok!

Thursday, March 8, 2012

Shhhuhhhh....


Alamak lipas la pulak!hihihihihi..Mai ni kalau serangga memang ughhhhh...Naik bulu roma tau♥
Bukan pew dah bosan kan tengok blog mai ni kan?asyik post smew jew....Mai sebok la sekarang sayang.*nak manja-manja seket eh?*mai dok asrama,kat sana mana boleh bawak laptop ke phone ke dan apew segala benda la.Dah dah la...stop samapi tu jew pasal sekolah.Now is holiday time.....!!!~
 
sarahnmmk
©sarahnmmk