Tuesday, November 29, 2011

xdew elektrik la pulak

Tengh seronok seronok ngn family.tiba tiba gelap geliya.xdew elektrik la.dah la hujan skang ni!but,kitorang happy.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, November 28, 2011

balek kampung!

Petang ni nak balek kampung.Mai post ni masew perjalanan ke sana.mai guna android update blog skang ni.mai ni mabuk keta tau x?nak tidor luh laaa.


Published with Blogger-droid v2.0.1

kengkawan kat skul SMSTMFP 2011


Sahabata adalah teman baik yang selalu ada disaat kita membutuhkan, mereka adalah keluarga terdekat disaat kita jauh dari keluarga. Berikut ini adalah sebuah kata bijak untuk para sahabat gua dimanapun berada

Persahabatan...Bukan sesuatu yang anda pelajari disekolah. Tetapi jika anda tidak mempelajari arti persahabatan, anda benar-benar tidak belajar apapun.

"""Friendship...is not something you learn in school. but if you haven't meaning of friendship, you realy haven,t learned anything"""
(By. Muhammad Ali = Petinju)


Tetapi persahabatan sangat berharga, tidak hanya dalam perbedaan, tetapi dalam kegembiraan kehidupan dan terima kasih kepada yang menolong urusan yang lebih besar adalah bagian dari kehidupan yang terang benderang.

"""But friendship is precious, not only in the shade, but in the sunshine of life, and thanks to a benevolent arrangement the greater part of life is sunshine"""
(Thomas jefferson = Presiden USA ke-3)

Saya tidak membutuhkan teman yang berubah ketika saya berubah dan orang yang mengangguk ketika saya mengangguk; bayanganku bisa berbuat lebih baik.

"""I don't need a friend who changes when I change and who nods when I nod; my shadow does that much better"""

itulah kata kata yang diucapkan kepada teman teman yang setia di sisi sewaktu mai adew di asrama,ketika mai bersedih kerana berjauhan dengan keluarga mai .


ok yang comey ni Liza(PBSM(best fwend ugop))tepy diew yang kiut ny aqilah

 yang kiut miut and kecil molek ni seperti yang diketahui yang itu aqilah and tepy diew tu alisha
ok next!yang ni pulak siti fatimah(PPIM) dan tepi diew nasuha
 sep comey...hihihihi
ok yang ni putera PMR 1 LAMBDA 2011(putera nakal)

puteri FATIMAH yang comel

nak tahu kew spew ny?xyah la.xpenting pon...hihihi

ok mama kitew....irma!aikkk...puteri FATIMAH tidur la kat belakang hihihi...


KOREA FASHION






hye,nak citer sikit pasal fashion.kalu kat malaysia,mesti korang semua akan ikut fashion malaysia kan?Tapi bagi Mai,fashion korea adalah pilihan di hati!dan tak akan berubah!nak tahu kenapa?bukan sebab fashion malaysia ni xcantek,bagi mai fashion negara malaysia la paling cantek.tapi,nak buat macam mana kan,dah tak berkenan.ni nak tunjuk sikit fashion korea!
FASHION MUSIM SEJUK








COMEY KAN???
NI ADA LAGI!




FASHION YANG SIMPLE







TU JEW LA...SETAKAT NI!KLAU ADA FASHION BARU,NNTY MAI POST OK!


kenangan di sekolah faris 2011


salam semua!
sejak mai dapat 5A dalam UPSR,mai telah bersekolah di SMSTMFP.
mai nak kongsikan sikit kenangan semasa kat sana!

KEJOHANAN OLAHRAGA TAHUNAN

adik beradik yang comey


hari ini mai nak kenalkan korang semua dengan adik n kakak mai.
yang pakai tudung purple tu kakak mai!

ni adik mai masa majlis hari raya kat sekolah dia...yang pakai tudung grey tu

ni masa pergi tidur kat resort pantai irama.best sangat! ^_^


rindu kawan lama


hai!hari ni mai nak citew and nak jiwang seket!mai sebenarnya rindu kat seseorang....
bukan boyfriend la.mai mane ada boyfriend!mai rindu kawan lama masa sekolah rendah dulu!
mai masih ingat semua kenangan bersama mereka!terutama masa kitorang buat reunion tu.memang la 7 orang je yang pergi tapi,tetap best.Kami pergi KB MALL.best sangat sangat!
ni la kawan-kawan mai!comey kan???
mai harap boleh jumpa diorang lagi...tpy maseng maseng sebok dengan skolah!

Sunday, November 27, 2011

leteh o.O


hye...hhhmmmm...
eh napew pulak ny,xdew la mai cuma leteh jew.maklumlah,seharian dok umah nenek sbb dop tolong owg nak nikah!tdy kat umah nenek mmg dah tidor tpy 5 minit jew.maklumlah kalu dah ngantok sangat,5minit pon dah nikmat kan?
tdy,mmg serabut bilew tengok dapur nenek mai sbb penuh ngan makanan.kesian la pulak bila tengok nenek mai letih sebab masak semua tu.bukan tiada orang yang tolong tapi,entah la xthu nak cakap cam mane.bila family mai sampai sana,kitorang terus help.malam ni nak keluar pulak!haishhh letih la....xpew la nak out lu sbb nak gi mandi!hihihihi...

Saturday, November 26, 2011

maseh ngantuk...


haihhh..apew la nak jadi ngan mai ny...npew?korang nak tahu kew ape yg terjadi?ni...semalam tergerak la hati ni nak tidur dalam bilik parents..satu family tidor together!best...so,semalam tengah la dengar lagu.memang tabiat mai dah dengar lagu masa tidur.pastu adeq n kakak mai xtidor lagi sebab tengok tv.nmpk best jew citerrr..so,tengok la jugak.citerr tu best la jugak!action gender...mai ny mmg layan citerrr action ny hihihihi...tengah asyik tengok,tak perasan pukul berapa.so,on la phone!cuba korang teka dah kol bapew?
dah kol 1.40 a.m. korang cuba la bayangkan bukan maen terkejutnya mai ny tgk jam.bukan sebb apew,mai dah janji nk bangun awal esok.maklumlah ny kan cuti,so mesti selalu bangun lambat.mai pon rasa cam dah ngantok sangat.mai pon tutuplah mata tapi,bila dengar jew cerita tu terus celik balik!haihhh...camnew la nk tidor nnty?pastu mai pon pasang lagu.mai guna earfon.msew layan lagu tu,terlelaplah juga akhirnya.dibuai mimpi yang indah(xingat sebenarnya mimpi apew hihihihi)
pastu tady mai terjaga.mai ingatkan dah pukul 8 atau 9,sebab lepas solat subuh tidur balik sebab ngantuk.mai pun kalut la.bukan apew sebab nak update blog jew nak bangun awal tu...mai pon on kom and tv...adik-adik mai and kakak mai tidor agy...maklumlah tidor lambat kan.
haaaaa...tu la kisah nyew.so,kesimpulannya mai ngantok lagi la ni sbb semalam boleh tidor 7 jam jew!kawan mai kata tidor la petang ke,sekarang kew,tapy mai adew masalh.masalah pertama ialah mai ny buka jenis yang boleh tidor petang atau pagi masew semua orag berjaga.second,sebab adew ahli keluarga sebelah ibu nak khahwin.so,kena gi tolong diorang.ibu mai xcakap nak gi kol bapew.tu la takot nyew bile tidur nnty diorang tinggal...mai ni jenis yang xsuka keluar.suka dop umah atau shopping jew...hihihihi

Friday, November 25, 2011

design blog


hhye!lmew xupdate blog ny..maklumlah nak update camnew sbb dok asrama.msew balek umah jew adew mase!ny nak citew la seket lepas lama xbukak blog,tergerak la hati nak update tpy,bilew bukak rsew cam adew something xkena.pastu bukak la facebook la pulak!adew new update status yg diposkan oleh sepupu saya.diew suroh follow blog diew.saya pon bukak la!
alamak ai!separuh nyawa saya terkejut bile tgk blog diew...fuhhhhh comeh tersangat-sangat!xthu nk katew apew...thu x apew yg selalu keluar tgk mulut syew ni bilew tgk blog diew?comey...comey...comey...tu jew la yg keluar..hihihihi...
msew tgk blog org laen,rsew sedeh sgt sbb blog pink blogger xsecantek diorg!pastu timbul la satu perasaan tekad dalam aty cik pinky ny nak ubah blog!pastu cari la dalam google tutorial blog!ps2 jumpa la bnyk la ugak blog yg adew tutorial...nak thu x?blog pew?
  1. http://ifatasya.blogspot.com
  2. http://www.intanurulfateha.com
  3. http://hidayah-hakimi.blogspot.com
  4. http://www.lyssasecret.com
  5. http://nanieteukie.blogspot.com
haaaa.....tu la blog yg dah tolong cik pink!hope korang pon follow la blog diorg!tq

 
sarahnmmk
©sarahnmmk